Opgebrand

 

Wellicht heb je ervan gehoord of het meegemaakt in je naaste omgeving maar ineens zit je zelf thuis…

 

De afgelopen periode heb je een opgejaagd gevoel gehad, of een naar gevoel maar in elk geval een gevoel waar je geen raad mee wist.

 

Er zullen mensen in je omgeving geweest zijn die je vragen hebben gesteld; “Gaat het een beetje?”, “Heb je het niet te druk?”, “red je het allemaal?”. De antwoorden hierop zullen waarschijnlijk geweest zijn; “Ja”,  “nee hoor” en “gaat wel lukken”.

 

Ondertussen verteld je innerlijke dat er weldegelijk iets aan de hand is. Misschien slaap je slecht, ben je er vaak niet helemaal bij of ben je juist superscherp en energiek. Je ademhaling is oppervlakkig en snel. Reageer je anders dan wat je normaal zou doen, ook op je innerlijke gedachten. Overal pijntjes.

 

En ineens is daar het ‘0’ punt, zoals ik het vaak beschrijf. Het moment dat je het niet meer weet. Maar dan ook letterlijk niet meer weet! Niet meer weet wat je dient te doen na een wc bezoek, hoe de koffiezetter werkt, hoe de pc werkt, hoe je de telefoon opneemt… De volgorde van aankleden is ineens een raadsel.

 

Dit word dus een ‘Burn-out’ genoemd. Ik ben blij dat ik er over mee kan praten, ook ik heb dit bijzondere fenomeen mogen ervaren. Ineens stond ik in de badkamer mij af te vragen wat ik met die handdoek moest.

 

Op het moment rond het ‘0 punt’ heb je eigenlijk zelf nagenoeg geen invloed meer op wat er gebeurt. Het overgrote deel van je breinverbindingen hebben kortsluiting gehad en staan even op stand-by lijkt wel.

 

Dan ben je dus afhankelijk van je omgeving die zich waarschijnlijk kapot zijn geschrokken!

 

Gelukkig komen de meeste mensen goed uit en burn-out en weten ze de juiste weg te vinden naar een oplossing.

 

Ik kan zeggen dat een NLP/hypnose traject  een fantastische oplossing is! Ondertussen heb ik verschillende klanten mogen helpen om de klachten en nare ervaringen van een burn-out om te zetten naar ontspanning en heel veel zelf inzicht! Met het Enneagram weten deze mensen hoe ze onbeperkt zichzelf kunnen zijn, waar hun ontspanning- en stresspunten liggen en hoe ze de toekomst weer met veel plezier tegemoet treden.

 

Na een burn-out is het onverstandig in het verleden te gaan spitten waar het één en ander oorzaak van kan zijn (iets wat helaas veel GGZ hulpverleners doen). Het is veel beter de juiste technieken en handvaten krijgen om een nieuwe, betere start te maken. Een burn-out of ‘0’ punt kan dan precies die goede stap zijn om het anders en beter te doen!

 

Heb je vragen, wil je meer informatie over een coachtraject of wil je het gratis ‘Goed Voelen’ rapport ontvangen? Stuur dan een mail naar bianca@truetoyou.nl